هفت گام مهم برای راهنمایی فرزندانتان در مسیر انتخاب شغل مناسب

ترجمه :

سویل داجوان  سویل دلجوان،متخصص برندینگ و مشاور حوزه کسب و کار در تیم کارآمد

۸ دقیقه زمان لازم برای مطالعه 

چگونه پدر و مادرها می توانند در انتخاب حرفه و شغل به فرزندان خود کمک کنند!

گام اول: هرگز برای انتخاب شغل و رشته خاصی اصرار نکنید.

به عنوان والدین باید بدانید فرزند شما یک فرد منحصر به فرد است و علایق خاص خود را دارد. هرگز به فرزندتان اصرار نکنید تا در انتخاب شغل و حرفه مشابه دوستان خود عمل کند. بپذیرد که ممکن است فرزندتان با شما هم متفاوت باشد و به شغل و حرفه شما علاقه­ مندی نشان ندهد. ممکن است بخواهید به او آگاهی دهید یا او را هدایت کنید اما برای این که راهنمایی شما مورد توجه او قرار بگیرد نباید بر نظرات خود اصرار و پافشاری داشته باشید.

گام دوم: به فرزندانتان کمک کنید نقاط قوت و توانمندی های خود را شناسایی کنند.

  یکی از مهم ترین گام ها در انتخاب شغل، شناسایی توانمندی ها و نقاط قوت است. در واقع موفقیت فرزند شما در یک شغل و حرفه مشخص، بسیار وابسته به این است که شناخت کافی و صحیحی از توانایی و احساسات خود داشته و شغل متناسب با خود را انتخاب نماید. مشاوران تحصیلی می توانند کمک زیادی در شناسایی این احساسات و توانایی ها داشته باشند. بنابراین به والدین توصیه می شود که حتما در این مسیر از مشاوران کمک بگیرند. شناسایی توانمندی ها ممکن است ساده به نظر برسد اما در واقع بسیار پیچیده است. فراموش نکنید در صورتی که توانمندی های فرزندان با شغل مورد علاقه او متناسب نبود نباید از اجبار برای تغییر شغل مورد نظرش استفاده کنید. توصیه می شود علاوه بر مراجعه به مشاوران، والدین نیز در خصوص تست ها، مطالعاتی داشته باشند.

گام سوم: برای فرزند خود یک منتور خوب در مسیر انتخاب شغل بیابید.

نوجوانان برای موفقیت در مسیر پر پیچ و خم و طولانی انتخاب شغل، به یک منتور و راهنمای خوب نیاز دارند. در صورتی که فرزند شما به یک شغل و حرفه علاقه زیادی نشان می دهد، بهتر است یک فرد موفق را در این شغل شناسایی نموده و به عنوان منتور با فرزند خود همراه کنید تا انگیزه کافی برای نیل به اهداف خود را داشته باشد.

در مسیر انتخاب شغل و رشته، یک منتور خوب برای فرزندتان انتخاب کنید.

گام چهارم: اجازه دهید فرزندانتان فعالیت های مختلفی انجام دهند.

در مسیر انتخاب شغل، فرزندان باید اطلاعات کامل و کافی برای انتخاب داشته باشند. به این منظور باید با فراهم نمودن فرصت برای فرزندان، اجازه دهید تا در حوزه های مختلفی فعالیت نمایند تا علاقه مندی ها و توانمندی های خود را شناسایی نمایند. برای مثال نوجوانی که اصلاً فرصت انجام فعالیت های ورزشی را نداشته، علاقه و استعداد خود را در این زمینه کشف نمی کند.

گام پنجم: جمع سازگار با خود را بیابید و اجازه دهید فرزندانتان هم جمع سازگار با خود را بیابند.

به طور میانگین شما از جمله پنج نفر بسیار مهمی هستید که بیشترین ارتباط را با نوجوان دارید. این اصل در مورد فرزندانتان هم صادق است. باید بدانید جمعی که با شما سازگار است و به عنوان والدین ارتباط زیادی با آنان دارید، می تواند تاثیر زیادی بر انتخاب شغل فرزندانتان داشته باشد، بنابراین در انتخاب این جمع دقت کنید. همچنین فرزندتان را تشویق کنید تا او نیز جمع سازگار با خود را ایجاد نماید. انزوای نوجوانان راه خوبی برای تمرکز بر هدف و انتخاب شغل نیست و به مرور زمان باعث از دست رفتن انگیزه فرزندتان می شود.

گام ششم: در مسیر انتخاب شغل، الگوی خوبی برای فرزندتان باشید.

والدین بایستی در مسیر انتخاب شغل برای فرزندان خود الگوی مناسبی باشند. این به آن معنا نیست که فرزندانتان را تشویق کنید که شغل شما را انتخاب کنند بلکه به این معناست که به فرزندان نشان دهید علاقه به شغل، انتخاب شغل متناسب با توانمندی ها و تلاش در مسیر مورد علاقه تا چه حد می تواند لذت بخش باشد. اگر به عنوان والدین از شغل خود لذت نمی برید، فراموش نکنید هرگز برای انتخاب شغل مناسب دیر نیست.

والدین باید الگوی مناسبی برای انتخاب شغل فرزندانشان باشند.

گام هفتم: صبور و مشوق باشید

در مسیر انتخاب شغل به فرزندتان یادآوری کنید، که این مسیر طولانی است و لازم است زمان زیادی را صرف یافتن علاقه مندی ها نموده و تجربیات زیادی کسب کند. حتی شاید مجبور باشد مسیر خود را بارها تغییر دهد. انتخاب شغل و رشته، فرایند دشوار و تصمیم بزرگی است پس صبور باشید و از تصمیمات فرزندانتان حمایت کنید. والدین نقش بزرگی در حفظ انگیزه فرزندان و تشویق آنان به انتخاب صحیح دارند.

با اقتباس از مقاله Dr. Kerry Petsinger
با عنوان: “۷Ways to Help Your Child Choose a Career “ 
از : https://www.lifehack.org/376741/7-ways-help-your-child-choose-career
 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *